Copyright Bonaventuracollege Leiden
Dit fotoalbum maakt onderdeel uit van de website van het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat. Het is niet toegestaan deze foto's te gebruiken zonder voorafgaande toestemming van de directie van de school.



14 OKT - CKV-dans in het LAK (DA)
Op vrijdagavond zijn enkele leerlingen CKV uit 4 Havo en 4 VWO naar het LAK theater in Leiden geweest om Het Internationaal Danstheater: Subways te zien.

Het Internationaal Danstheater verwerkt eeuwenoude danstradities van over de hele wereld tot springlevend danstheater. In Subways laat de groep zien ook de allernieuwste danstraditie aanstekelijk te kunnen vertolken. Dans is meer dan ooit een uitingsvorm waarin jongeren zich vinden en uitspreken. In een smeltkroes van nieuwe stijlen leren ze elkaar kennen. Vooral in de verzamelplaatsen van de grote steden, zoals de metro, wordt hedendaagse cultuur met eeuwenoude tradities vermengd. Nieuwe modetrends, levensstijlen en kunstuitingen volgen elkaar in een razend tempo op. Zo versmelt traditionele muziek als de Banghra uit Punjab met moderne hiphopbeat tot een opgepimpte Banghrabeat en brengt street drumming een stukje Afrika in de westerse ondergrondse, waar funky grooves eindeloos en versneld herhaald worden op verfemmers. Iedereen kan een eigen wereld creëren met dans en muziek; een persoonlijke mix die alles zegt over wie jij bent.

Na afloop hadden we een ‘meet and greet’met de dansers en de choreograaf van het stuk. Lijstjes met vragen kwamen boven tafel. En alles werd beantwoord!

Veronique Daemen en Alice van Zandwijk.

foto: [P1090217]
 


foto: [P1090218]
 


foto: [P1090220]
 


foto: [P1090221]
 


foto: [P1090223]
 


foto: [P1090224]